Kjøkken podzielona na 4 strefy

Wieloletnie doświadczenie oraz współpraca z najlepszymi firmami w dziedzinie architektury wnętrz i meblarstwa zainspirowała nas do stworzenia szablonu 4 stref, dzięki któremu nasze kuchnie są ergonomiczne, funkcjonalne oraz optymalnie dopasowane do potrzeb nawet najbardziej wymagających użytkowników.

Strefa przechowywania żywności

Każdy wie co to kosz cargo a już pewnie słyszał o czymś co ma taką nazwę. Otóż taki kosz powinien znajdować się w każdej kuchni gdzie są przechowywane produkty sypkie takie jak mąka, cukier, kasza, ryż, makarony itp. Kosz cargo charakteryzuje się tym, że mamy dostęp do zawartości szafki w 100% poprzez jej pełne wysunięcie. Każdy kosz posiada mechanizm, który pozwala na swobodne wysuwanie niezależnie od obciążenia. Takie rozwiązanie jest dobre jeśli potrzebujemy dostać się do np. torebki z makaronem, która jest zazwyczaj na samym końcu szafki i w dodatku opakowanie jest już otwarte. Wtedy dostęp do takiego produktu jest szybki i bez jakichś kolwiek problemów.

Strefa przygotowania posiłków

Do przygotowania posiłku potrzeba nam produktu, naczynia i miejsca. 3 aspekty zależne od siebie, są tak rozmieszczone, że nie sprawia to większego problemu w poruszaniu się i przygotowaniu posiłku. 

Strefa gotowania

„Władca kuchni” ma pod ręką tzw. miskę, oliwę i łopatkę do smażenia.

Strefa przechowywania naczyń

Coś na talerze, szklanki jak i również garnki, formy do pieczenia i drobny sprzęt AGD.